logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bolgár buszbaleset: egy 16 éves lány életéért küzdenek az orvosok

| Szerző: hirado.hu
Súlyos égési sérüléseket szenvedett az a 16 éves lány, akit a bolgár autópályán történt buszbaleset után a tűzoltók vágtak ki a roncsok közül. Az észak-macedón lány életéért most is küzdenek az orvosok.

 

Ahogy azt korábban a hirado.hu megírta, súlyos balesetet szenvedett és lángra kapott egy észak-macedóniai turistabusz keddre virradóra Bulgáriában.

A Daily Mail értesülései szerint a túlélők közül egy 16 éves lányt súlyos égési sérüléssel szállítottak kórházba.

A buszon főként macedón állampolgárok utaztak, akik törökországi nyaralásukból tartottak hazafelé, azonban az áldozatok között volt szerb és belga állampolgár is.

„A keddi baleset az autópálya egy meredek lejtésű szakaszon történt, ahol nem voltak felfestések”

– mondta Diana Roussinova egy közlekedésbiztonsági civil szervezet munkatársa, aki már korábban is panaszt tett a hatóságoknál a szakasz miatt.

A testek súlyosan megégtek, csak az orvosszakértői vizsgálat után tudják majd azonosítani őket. Mint ismert a busz ötvenkét utasából negyvenhatan vesztették életüket, köztük tizenketten gyermekek.

Bulgáriában már több halálos buszbaleset is történt. Tizenhét bolgár turista halt meg 2018-ban, amikor buszuk megcsúszott a nedves úton és felborult.

A hivatalos adatok szerint 2019-ben összesen 628, 2020-ban pedig 463 ember halt meg közúti balesetben a 6,9 millió lakosú országban. A baleseteket gyakran a rossz útviszonyoknak, az elavult autóknak és a gyorshajtásnak tulajdonították.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még