logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mit kezd Joe Biden a saját maga által generált problémákkal?

| Szerző: hirado.hu
Aggasztó helyzetet teremtettek a demokraták és Joe Biden elnök négy területen is, ezek az infláció, a migráció, a bűnözés és az oktatás.

Az Egyesült Államokban októberben a fogyasztói árindex 6,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ami 31 év óta a legnagyobb inflációs ugrás – írja a Chronicles.

A legnagyobb áremelkedés az élelmiszerek, valamint a benzin esetében következett be. A demokraták kommunikációja néhány hónapja még az volt, hogy az árnövekedés átmeneti. Most úgy tűnik, hosszú időbe telik majd, mire helyreáll a külföldről érkező nyersanyagok ellátási lánca,

így az amerikaiak asztalára hálaadáskor kevesebb pulyka kerülhet, és a karácsonyfa alatt is kevesebb játék lehet.

A határvédelem kérdése Kamala Harris alelnökhöz tartozik, ez sem sikertörténet. Az illegális határátlépések száma évtizedek óta a legmagasabb, Biden eskütétele óta több mint egymillióan lépték át a déli határt, és a folyamatnak messze nincs vége.

A George Floyd 2020-as minneapolisi halálát követő zavargások és a rendőrségi költségvetés csökkentését követelő tüntetések után visszavágták a rendfenntartók büdzséjét. A rendőrök kilépése és nyugdíjazása egyenes arányban állt a gyilkosságok számának robbanásszerű növekedésével az Egyesült Államok nagyvárosaiban.

Például Chicagóban a belvárosi lövöldözések száma 220 százalékkal emelkedett 2021-ben.

A szülők jogosan követelik annak felülvizsgálatát, hogy mit tanítanak gyermekeiknek a faji, nemi és erkölcsi kérdésekről az állami iskolákban. A helyzet elszomorító. A kérdés szőnyeg alá söprése a demokrata Terry McAuliffe-nak azt jelentette, hogy elbukta Virginia kormányzóságát. Úgy tűnik,

a republikánusok a szülőkkel tartanak, míg a demokraták az agresszív fellépésektől sem mentes baloldali tanügyi szervezetek oldalára álltak.

A választások napján Virginiából és New Jersey-ből érkező eredmények megerősítik az ABC és a Post közvélemény-kutatásainak megállapításait. Ezek alapján ha ez a tendencia 2022 novembere előtt nem változik, a Nancy Pelosi vezette képviselőházban – Chuck Schumer, a szenátus demokrata párti többségének vezetője bánatára – komoly változások lehetnek, amelyek megbéníthatják Joe Biden Fehér Házát.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még