logo

Műsorújság

×

social

élő

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Terrorelhárítók fogták el a kórházi robbantás elkövetőit Liverpoolban

Őrizetbe vettek vasárnap este Liverpoolban három embert, miután felrobbant egy autó egy helyi kórház parkolójában. A detonációban egy ember meghalt, egy másik megsérült. Boris Johnson brit miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozat családjának a Twitteren – számolt be a BBC World honlapja vasárnap este.

A rendőrség nem nyilvánította terrorcselekménynek az incidenst, de a vizsgálatot a hasonló esetekben bevett gyakorlatnak megfelelően a terrorelhárításra szakosodott országos rendőri szolgálat irányítja.

A szolgálat vasárnap este bejelentette, hogy az északnyugat-angliai nagyvárosban őrizetbe vett egy 29, egy 26 és egy 21 éves férfit az incidenssel összefüggésben.

Az autó a helyszíni beszámolók szerint egy taxi volt, amely megállt a liverpooli nőgyógyászati klinika parkolójában, és a robbanás nem sokkal ezután következett be.

A gépkocsi utasa a helyszínen meghalt, a sofőr megsérült; a rendőrségi tájékoztatás szerint az ő állapota stabil. A rendőrség az esetről kiadott közleményében úgy fogalmazott, hogy egyelőre nyitott kérdésként kezeli a robbanás okát.

Boris Johnson miniszterelnök a Twitteren közölte: „Együttérzek mindazokkal , akiket a mai szörnyű liverpooli eset érintett.”

Hozzátette: „Szeretnék köszönetet mondani a mentőszolgálatoknak a gyors reagálásért és a professzionalizmusért, a rendőrségnek pedig a folyamatban lévő nyomozásért.”

Priti Patel belügyminiszter is tweetelt. Azt írta: „rendszeres tájékoztatást adunk a szörnyű incidensről”.

A helyszínt továbbra is zárlat alatt tartják, ahogyan az utakat is – írta a BBC News. A kórház közölte, hogy további értesítésig korlátozták a látogathatóságot, és a betegeket lehetőség szerint más kórházakba irányították át. Az intézmény évente mintegy 50 ezer beteget fogad, és szakterületének legnagyobb kórháza Európában.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még