logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hárman őrizetben a cannes-i rendőrőrs előtti késelés kapcsán

Három embert őrizetbe vettek a dél-franciaországi Cannes központi rendőrőrse előtt elkövetett késelés merénylet miatt – közölték kedden rendőrségi források.
Rendőrök biztosították a késes támadás helyszínét Cannes-ban (Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier)

A tájékoztatása szerint az egyik előállított az elkövető alkalmazottja a kőműves vállalkozásában, egy másik pedig a szállásadója. „Még mindig az elkövető indítékait próbáljuk megérteni” – jelezte a rendőrségi forrás.

A megtámadott rendőrök szerint a támadó a prófétára hivatkozott a támadáskor, de az ügyben hivatal személy elleni emberölési kísérlet miatt indított eljárást a helyi ügyészség,

a párizsi terrorelhárítási ügyészség egyelőre csak „megfigyelőként” figyeli a nyomozást.

Az algériai állampolgárságú, de Európában több mint egy évtizede legálisan tartózkodó 37 éves támadó hétfő reggel fél 7-kor jelent meg a cannes-i központi rendőrőrs előtti parkolóban, és egy járőrözésre készülő rendőrautóban helyet foglaló rendőrökre támadt késsel.

A golyóálló mellényt viselő rendőrök nem sérültek meg, a támadót szolgálati fegyverükkel ártalmatlanították a rendőrök. Az elkövetőt életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol megműtötték, az állapota már stabilizálódott, de még nem tudták kihallgatni.

A grasse-i ügyészség az elkövető cannes-i lakásában végzett házkutatás után hétfő este azt közölte, hogy semmi nem utal arra, hogy a férfi iszlamista, vagy arra, hogy valamilyen dzsihadista csoporttal került kapcsolatba. A titkosszolgálatok látókörébe soha nem került, nem szerepel semmilyen nyilvántartásban, és soha nem volt dolga a rendőrséggel.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még