logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szír migráns késelt a német vonaton

| Szerző: hirado.hu
Szíriából érkezett migráns az elkövetője annak a késes támadásnak, amelyben hárman megsérültek egy Regensburg és Nürnberg között ingázó gyorsvonaton – tudta meg a Bild. A lap információi szerint a 27 éves Abdalrahman A. áldozatai 26, 39 és 60 éves férfiak. A német rendőrség a közelmúlt hasonló jellegű bűncselekményeikhez hasonlóan ezúttal is az elkövető pszichés betegségéről értekezett a támadás lehetséges motivációjaként, ugyanakkor nem zárják ki az sem, hogy dzsihadista terrorcselekmény történt. 

Az első híradásokban arab származású 27 éves férfiként leírt késes támadóról a Bild német bulvárlap időközben kiderítette, hogy

egy Abdalrahman A. nevű szíriai bevándorlóról van szó.

Rendőrségi közlés szerint egy férfi támadt késsel több utasra a Regensburg és Nürnberg között közlekedő, nagysebességű járaton, és legkevesebb három utast megsebesített.

Miként arról a hirado.hu is beszámolt, a támadást követően Seubersdorf állomás közelében megállított szerelvényen a helyszínre kiérkező rendőrség őrizetbe vette a férfit, aki saját elmondása alapján pszichiátriai kezelés alatt áll, és állítása szerint a vonaton is segítséget kért az utasoktól, mielőtt megkéselte őket. Ennek ellenére

a német rendőrség továbbra sem zárta ki, hogy terrorcselekmény történt.

Németországban rendszeresek a migránsok által elkövetett támadások, két hónappal ezelőtt két embert is megkéselt egy 29 éves afgán bevándorló a német fővárosban, Berlinben. Az egyik áldozat egy nő volt, aki épp kerti munkát végzett, amikor a támadója megszólította, majd egy késsel hirtelen többször nyakon szúrta. Egy idősebb férfi a nő segítségére sietett, az afgán migráns ekkor őt is megkéselte.

Címlapkép: EPA/NEWS5/ BAUERNFEIND

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még