logo

Műsorújság

Rendkívüli

ÉLŐ | Kövesse itt a nap 24 órájában az ukrán válság legfrissebb fejleményeit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hosszú áramszünetekre készítik fel az embereket Németországban és Ausztriában

| Szerző: hirado.hu
A katasztrófavédelem Németországban olyan videókat készített, amelyekkel felkészíti az embereket, hogy mit csináljanak, ha nem lesz gáz vagy áram a télen, és nem tudnak fűteni. Ausztriában a diszkontok áramfejlesztő generátorokat árulnak kimaradások esetére.

A német katasztrófavédelem nemrég egy olyan videót tett közzé Twitter-oldalán, amelyben azt mutatja be, hogy mit tegyenek az emberek, ha nem lesz gáz, és emiatt nem lesz fűtés sem – írja az Origo.

Ausztriában a Hofer diszkont áruház esetleges áramkimaradásokra készülve 600 euróért (mintegy 216 000 forintért) kínál benzinmotoros áramfejlesztőt például. A cég közleményében úgy fogalmazott, „a szakértők egyetértenek abban, hogy Európában egyre nagyobb a kockázata a nagy mértékű, hosszan tartó áramkimaradásoknak”. Egyben konzervek, tészták és egyéb tartós élelmiszerek széles választékát is reklámozzák, hogy a vásárlók készleteket halmozhassanak fel egy esetleges áramkimaradás esetére – írja a Heute.

A német katasztrófavédelem videójában egy idős nő szerepel, aki lakásában télikabátban, sálban és kesztyűben ül, cserépből, gyertyák segítségévle készít rögtönzött kályhát, illetve szigetelőfóliával zárja le az ablakot.

A német és osztrák állapotokkal szemben Magyarország gázellátása biztosított, miután szeptember 27-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter aláírta az orosz Gazprommal az újabb hosszú távú gázvásárlási szerződést, amely tizenöt évre garantálja Magyarország energiaellátásának biztonságát.

A megállapodásnak, valamint a magyar kormány következetes rezsicsökkentési politikájának köszönhetően, miközben az energiaárak Európa-szerte elszabadultak, és számos uniós tagállamra jellemző a gázhiány, Magyarországon a rezsicsökkentés miatt nem fognak emelkedni a lakossági árak, a földgázellátás biztonságát szavatolja a gáztározók töltöttségi szintje, és a frissen megkötött szerződés is.

Hollandia sem kivétel, ott már október elején elkezdték felkészíteni az embereket, hogy télen ne fűtsék túl az otthonaikat, inkább vegyenek fel egy meleg pulóvert, a termosztátot pedig tekerjék le 18 fokra.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

 

Ajánljuk még