logo

Műsorújság

Rendkívüli

Kiújultak a harcok Kijev környékén ǀ Fegyver nem haladhat át Magyarországon ǀ Megkezdődtek a béketárgyalások – Kövesse nálunk az ukrán válság eseményeit!

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Biden megint elbóbiskolt, ezúttal a klímacsúcson – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Hosszú ideig csukva pihentette szemeit Joe Biden, miközben az ENSZ által szervezett klímakonferencia első felszólalóit hallgatta hétfőn a skóciai Glasgow-ban. Az amerikai elnök újabb kínos „bebólintásáról” videofelvétel is készült.

 

Joe Biden hétfő reggel érkezett a skóciai Edinburgh-ba, az ENSZ klímacsúcsára, és rögtön magára vonta a zöld aktivisták haragját azzal, hogy hatalmas autókonvojjal tette meg a 76 kilométeres utat Glasgow-ba – számolt be a Daily Mail online kiadása.

Úgy tűnik, az amerikai elnököt lefárasztotta pörgős európai körútja: Biden vasárnap még Rómában vett részt a G7-ek tanácskozásán, majd Ferenc pápa fogadta őket audiencián a feleségével, Jill-lel együtt. A kamerák ugyanis rajtakapták, hogy a 78 éves demokrata elnök több mint fél percre becsukta szemeit Glasgow-ban, a klímacsúcs nyitóbeszédei alatt.

Biden jól láthatóan elszundított, és ki tudja, meddig pihent volna így a konferencián, ha az egyik tanácsadója nem lép oda hozzá és ébreszti fel, hogy egyeztessenek a beszédével kapcsolatban. Az elnök ekkor kinyitotta a szemét, és lassan magához tért.

A Daily Mail tudósítója szerint az amerikai elnök ezután átült az első sorba, majd alaposan megdörzsölte a szemeit, hogy meghallgassa Mario Draghi olasz miniszterelnök beszédét.

Visszaeső álmodozó

Nem ez volt az első alkalom, hogy a 78 éves elnök elszundikált egy fontos megbeszélés során. Az elmúlt hónapokban két ilyen esemény is történt, amikor az elnök médiastábjának kellett beavatkozni és kiküldeni a Fehér Házban dolgozó fotósokat, illetve kikapcsoltatni a működő kamerákat.

Biden idén szeptember 22-én Boris Johnson brit miniszterelnököt fogadta a Fehér Házban, akivel a brit–amerikai kereskedelmi megállapodásról egyeztettek. A sajtónyilvános esemény azonban kínossá vált, az elnök ugyanis igencsak furcsán viselkedett.


Augusztus 30-án Biden izraeli kollégájával, Naftali Bennett kormányfővel tárgyalt, és egy hosszú percen át furcsán viselkedett. A hirado.hu szavazásának eredménye alapján olvasóink 79 százaléka úgy látta, hogy az elnök valóban elszundikált egy hivatalos találkozón.

Az elnök médiastábja másnap sajtóközleményben cáfolta, hogy Joe Biden elaludt volna, de az, hogy kivágták a számukra kellemetlen részt a találkozóról készült videofelvételből, másról árulkodik.

Címlapfotón: Joe Biden amerikai elnök felveszi védőmaszkját az ENSZ 26. klímakonferenciáján (COP26) Glasgow-ban, 2021. november 1-jén (MTI/AP/Pool/Adrian Dennis)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még