logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Vadak inváziója fenyegeti a távoli országot

Szarvasok, vaddisznók és kecskék inváziója fenyegeti az új-zélandi erdőket – figyelmeztetett egy helyi környezetvédő szervezet.

A Forest and Bird környezetvédő csoport szerdán tett közzé olyan hivatalos adatokat tartalmazó térképeket, amelyekből kiderül, hogy Új-Zéland természetvédelmi területeit és a magánbirtokokat is a vadak inváziója fenyegeti.

A szervezet felszólította a kormány klímavédelmi programját, hogy sürgősen finanszírozza a szigetország mindeddig legnagyobb szabású szarvas-, vaddisznó- és kecskeirtó projektjét.

Kevin Hague, a szervezet vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a vadon élő szarvasok, vaddisznók és kecskék populációja Új-Zéland egész területén kritikus szintet ért el. Az említett fajok közül legalább egy megtalálható szinte minden őshonos élőhelyen és a termőterületek kétharmadát is elözönlötték ezek az emlősök.

Az őshonos erdők létfontosságúak az éghajlatvédelem szempontjából, mivel jelentős mennyiségben nyelik el a szén-dioxidot, ami kulcsfontosságú a klímavédelemben. Az európai telepesek Új-Zélandra érkezése óta 11 szarvas-, sertés- és kecskefajt telepítettek be a szigetországba.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még