logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Huszonnégy migránst mentettek ki a tengerből Belgium partjainál

| Szerző: hirado.hu
Huszonnégy migránst mentettek ki a tengerből Belgium partjaitól mintegy 40 kilométerre, a migránsok kis csónakon próbáltak meg Angliába jutni, négyüket kórházba szállították – közölte a belga média szerdán.

 

Rendőrségi beszámolók szerint a nemzetközi kikötőnek is helyet adó Zeebrugge partjáról indult csónakban utazók két napja hánykolódtak az Északi-tengeren.

Az intézkedés alá volt migránsok között iraki, iráni, kuvaiti, afgán, egyiptomi és algériai állampolgárok voltak. Az ügyükben indított eljárást követően többüket várhatóan olyan uniós országnak adják át, ahol korábban már menedékjogért folyamodtak – tették hozzá.

Emlékezettek: a múlt héten egy 25 éves iraki férfit állítottak elő a francia határ közelében fekvő La Panne-ban, autója csomagtartójában több mint 100 mentőmellényt találtak.

A mellényeket az Angliához közelebb fekvő francia tengerpartokról induló embercsempészek hajóira szánták.

Az ügyben eljáró brugge-i ügyész, Frank Demeester elmondta, az emberkereskedők által használt eszközök, köztük felfújható csónakok, mentőmellények, csónakmotorok, vizeskannák legtöbbje Belgiumból származik, vagy az azon keresztül jut el Franciaországba.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még