logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Háromszáz szerencsés a bécsi Hofburgban veheti fel oltását

Van der Bellen meghívott mintegy 300 embert, hogy az osztrák főváros központjában lévő Hofburg, egykori császári palota termeiben kapják meg a védőoltásukat.

Van der Bellen meghívott mintegy 300 embert, hogy az osztrák főváros központjában lévő Hofburgban, az egykori császári palota termeiben kapják meg a védőoltásukat.

Hivatalának közlése szerint 230-an előre regisztráltak, mások pedig spontán sorba álltak, hogy megkapják az oltást, amelyet egy segélyszervezet munkatársai adtak be.

Van der Bellen azt mondta, hogy a maga részéről szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megkapják a védőoltást. Eddig a lakosság 63,7 százalékát oltották be teljes mértékben a koronavírus ellen.

Az oltás néhány ellenzője a palota előtt tüntetett, és azt követelte, hogy Ausztria oldja fel a koronavírus elleni korlátozásokat.

A szomszédos országban a múlt héten jelentették be, hogy november elsejétől a legtöbb ausztriai munkavállalónak igazolnia kell, hogy beoltotta magát, negatív lett a vírustesztje, vagy felépült a koronavírus fertőzésből.

Pénteken az osztrák kormány közölte, hogy a be nem oltott emberekre vesztegzár-intézkedések várnak, ha tovább romlik a helyzet az egészségügyi ellátórendszerben. Az oltatlanok nem mehetnek majd bárokba, kulturális és sporteseményekre. Bizonyos szélsőséges körülmények között előfordulhat az is, hogy egyáltalán nem hagyhatják majd el otthonukat.

Címlapfotón: Alexander Van der Bellen osztrák államfő (fotó: MTI/AFP/Christian Bruna)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még