logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szerelméért veszítette el hercegnői címét, a palotából is kiköltözött

| Szerző: hirado.hu
Elveszítette a császári családban betöltött hercegnői címét Mako japán hercegnő, aki egyetemi szerelméhez ment férjhez kedden. A szertartás a beszámolók szerint meglehetősen visszafogott volt.

 

Négy évet kellett várni a frigyre, miután nyilvánosságra került az ügyvédként dolgozó Kei Komura anyjának pénzügyi botránya. A leendő anyós elfogadott egy 36 ezer dolláros kölcsönt korábbi élettársától, amit nem fizetett vissza. A bulvársajtóban nagy hírverést kapott az ügy  – számolt be a CNN.

A 30 éves hercegnő, a japán császár unokahúga, de most le kell mondania címéről és el kell hagynia a palotát, amiért összeházasodott egy közemberrel.

A férj a császárnővel egyidős ügyvéd, 30 éves Komura 2018-ban New Yorkba folytatta egyetemi tanulmányait és csak alig több mint egy hónappal az esküvő előtt tért vissza, sportos, lófarokba kötött hosszú hajjal, amely óriási médiafelhajtást váltott ki.

A bulvárlapok minden létező szögből megörökítették a frizuráját.

 

Az esküvő napjára azonban levágatta a sokak szerint a szamurájokhoz hasonló hajviseletét. A japán közvélemény egy része szerint a fiatal ügyvéd nem a megfelelő jelölt Mako hercegnőhöz.

A fiatal házasok a ceremónia után szűkkörű sajtótájékoztatón bocsánatot kértek mindazon kellemetlenségért, amely a házasságuk körül alakult ki, és köszönetüket fejezték ki azoknak, akik támogatták őket.

Hasonlóra legutóbb 2005-ben került sor, akkor Akihito császár egyetlen lánya mondott le címéről, amikor egy várostervezőhöz ment férjhez.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még