logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dorongokkal vonultak az autópályára, szélvédőket törtek be a dühödt fociultrák

| Szerző: hirado.hu
Elszabadultak az indulatok az olasz harmadosztályú Avellino és a Paganese Calcio futballcsapatok szurkolói között vasárnap, miután utóbbi gárda 3–0-s vereséget szenvedett az ősi rivális otthonában. A Paganese szurkolói dorongokkal vonultak ki az autópályára, hogy elégtételt vegyenek a rivális klub szurkolóinak kisbuszán, közel egy órára megbénítva a sztráda forgalmát.

A dél-itáliai Calabriában, Nápolytól néhány kilométerre fekvő két kisváros, Avellino és Pagani rivalizálása időről időre kicsúcsosodik a futballban. Jelenleg mindkét klub az olasz harmadosztályban (Serie C) szerepel, találkozóik nagyjából a megyei rangadóknak felelnek meg.

A Paganese ultrái nehezen tudták elviselni, hogy csapatuk sima, 3–0 arányú vereséget szenvedett, ezért úgy döntöttek, erőszakkal vesznek elégtételt az Avellino szurkolóin. Az ultrák botokkal felszerelkezve megtámadták a rivális csapat szurkolóinak kisbuszát, fittyet hányva arra, hogy ezzel eltorlaszolták az E841-es autópálya egyik oldalának teljes forgalmát.

Ebben még az sem tántorította el őket, hogy a hazai szurkolók rendőri felvezetést kaptak

számolt be a Gazzetta dello Sport című olasz sportnapilap.

A harcias focidrukkerek ezután kiszálltak a furgonjaikból, és több másik járműre is rátámadtak, amelyek vezetői az úttorlasz miatt méltatlankodtak. A férfiak több kocsi első és hátsó szélvédőjét betörtek, és az útzár miatt méltatlankodó autósokat fenyegették. Egy személy megsérült.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még