logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Trump egy saját közösségi hálózat elindítását jelentette be

Donald Trump volt amerikai elnök egy új médiaszolgáltató vállalat és egy saját internetes közösségi hálózat elindítását jelentette be szerdán. „Egy olyan világban élünk, ahol a tálibok nagyban jelen vannak a Twitteren, de a kedvenc amerikai elnökötöket elhallgattatták. Ez elfogadhatatlan” – hangsúlyozta Trump.

A Trump Media & Technology Group és a várhatóan tesztverzióként novemberben induló TRUTH Social nevű alkalmazás célja, hogy szembeszálljon a nagy technológiai cégek zsarnokságával – fogalmazott Trump.

„Egy olyan világban élünk, ahol a tálibok nagyban jelen vannak a Twitteren, de a kedvenc amerikai elnökötöket elhallgattatták. Ez elfogadhatatlan” – hangsúlyozta Trump.

A Trump Media & Technology Group közösségi hálózat mellett egy videómegosztó szolgáltatást is tervez indítani szórakoztató műsorokkal, hírekkel és rádióadásokkal.

A Facebook, a Twitter és a YouTube azután tiltotta le Trump fiókjait, hogy az akkori elnök hívei egy gyújtó hatású beszédét követően megostromolták az amerikai törvényhozás épületét január 6-án. A Capitoliumban a szenátus éppen a demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük egy rendőr. Trump sohasem ismerte el vereségét, s arról írt a közösségi oldalain, hogy a választást elcsalták.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még