logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újabb halálkamion: két migráns fulladt meg az embercsempész kisbuszában

Holtan találtak két illegális bevándorlót egy kisbuszban az osztrák-magyar határ közvetlen közelében. Osztrák katonák állították meg az egyébként magyar rendszámú buszt. Mint kiderült, 28 embert próbált nyugatra vinni a sofőr, de csak 26 bevándorló volt életben, ketten útközben meghaltak. Az embercsempész elmenekült, nagy erőkkel keresik – hangzott el az M1 Ma este című műsorában.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója elmondta: Mivel osztrák területen történt az esemény ezért az osztrák hatóságok végzik a keresést, helyszínelést. A magyar hatóságok együttműködnek az osztrákokkal, ha az embercsempész esetleg magyar területre menekülne.

Bakondi György közölte, arra lehet számítani, hogy a nagy hideg beálltáig folyamatosan tapasztalható lesz a migrációs nyomás az Európai Unió külső határain.

A migráció jelen pillanatban rendkívül intenzív, az Európába vezető valamennyi útvonalon ez tapasztalható. A 2015-ben tapasztaltnál is bonyolultabb helyzet körvonalazódik

– mondta, rámutatva arra, hogy a „háttérben”,

Afganisztánban több millió ember „várakozik”: vagy már az országon belül elmenekült a lakhelyéről, vagy az egyre romló gazdasági, társadalmi és biztonsági viszonyok miatt komolyan tervezi elhagyni az országát.

Bakondi György közölte, már több mint 91 ezer a magyar határon elfogott határsértők és több mint 950 az elfogott embercsempészek száma. A hétfői volt az idei évben a második olyan nap, amikor több mint 700 határsértővel szemben intézkedtek.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még