logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Halálbüntetést kérnek a kórház hóhérjára

| Szerző: hirado.hu
Négyrendbeli gyilkosságért ítéltek el kedden egy ápolót az Egyesült Államokban. Az ügyészség szerint a kórházban lábadozó betegek azután haltak meg, hogy a férfi szívműtétjüket követően levegőt fecskendezett ereikbe.

A 37 éves William George Davist azzal vádolták, hogy levegőt fecskendezett a négy beteg artériájába, miután 2017-ben és 2018-ban szívműtéten estek át a tyleri Christus Trinity Mother Frances kórházban. A műtétek utáni felépülés során a négy beteg megmagyarázhatatlan neurológiai problémák következtében meghalt – számolt be róla a Fox News. 

William Yarbrough pulmonológus és belgyógyász a tárgyaláson elmondta, hogy az agyi szkennerek képeit megvizsgálva megállapította, hogy levegő volt az áldozatok agyának artériás rendszerében – ehhez hasonlót az orvoslásban eltöltött évtizedei alatt még soha nem tapasztalt.

Kizárta a vérnyomásproblémákat vagy a levegő befecskendezésén kívül bármilyen más halálozási okot, és megállapította, hogy az eset csak a műtétek után történhetett, mivel a szövődmények a betegek lábadozása közben jelentkeztek.

Phillip Hayes védőügyvéd azzal érvelt az esküdtszéknek, hogy a kórháznak problémái voltak, és védence, Davis csupán bűnbak, akit azért vádoltak meg, mert ott volt, amikor a halálesetek bekövetkeztek.

Ezzel szemben Jacob Putman ügyész azt hangsúlyozta, hogy a kórház nem változtatott az eljárásain, és azóta nem történt hasonló incidens, hogy Davisnek megszűnt a munkaviszonya.

A Smith megyei esküdtszék körülbelül egy órán át tanácskozott, mielőtt bűnösnek találta az ápolót. Az ügyészek úgy tervezik, hogy az ítélethirdetés során halálbüntetést kérnek a férfira.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még