logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nagy a baj Romániában: már a WHO is bekapcsolódik a járvány elleni harcba

| Szerző: hirado.hu
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tisztségviselői hétfőn a román Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) vezetőségével tartanak távértekezletet annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak az országnak a járvány elleni harcban és az oltási kampány fellendítésében. Ezt a WHO romániai képviselője, Alexandru Rafila erősítette meg.

 

A negyedik hullám Romániára sokkal súlyosabban csapott le, mint a legtöbb országra, ennek magyarázata a lakosság alacsony átoltottsági szintje. A kórházakban kritikus a helyzet, csak az elmúlt héten több mint kétezer koronavírus-fertőzött beteg hunyt el – írta  a G4media.

A romániai hatóságoknak már számos ország nyújtott segítséget. Például Magyarországra súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket szállítanak át, Olaszország monoklonális antitestdózisokat küld, további adagok érkeznek Németországtól, Dánia oxigénkoncentrátorokkal és lélegeztetőgépekkel segít, a WHO oxigéndúsítókat ajánlott fel, Svájc bukaresti nagykövetének közbenjárására pedig a svájci gyártó tocilizumab hatóanyagú gyógyszereket szállít Romániának

Az uniós polgári védelmi mechanizmusának aktiválása során az ország eddig Magyarországtól, Hollandiától és Lengyelországtól kapott műszaki és gyógyszersegítséget.

Az Egészségügyi Világszervezet egyeztet a romániai közegészségügyi hatóság képviselőivel további segítségnyújtásról, hogy az egészségügyi krízis megoldásához és az oltakozási hajlandóság növeléséhez járuljanak hozzá a nemzetközi szakemberek.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még