logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elképesztő felvétel: Elmosta az eső Görögországot

| Szerző: hirado.hu
Görögországot megbénította az időjárás. A súlyos helyzet az egész országot érinti, pénteken nem nyitottak ki az állami intézmények, zárva vannak az iskolák, és aki csak tud, otthonról dolgozik.

Korfun a főbb utak gyakorlatilag folyókká változtak, Athén és környékén szerda óta szakad az eső az elmúlt napokban annyi esett, mint amennyi máskor negyedév alatt szokott. Korfun villámárvizek alakultak ki, az ár betört a házakba, üzletekbe. A sziget fő útvonalai lényegében folyókká változtak, néhol akadozott, máshol pedig teljesen megbénult a közlekedés.

A hatalmas mennyiségű esőt a csatornarendszer nem bírta elnyelni, ezért néhol derékig erő vízben próbáltak biztonságosabb helyre jutni az emberek.

Az utak járhatatlanokká váltak, az utcákat elöntötte a víz, amiben több autó is elakadt. Athén egyik aluljárójában elakadt egy autóbusz, az utasoknak azonnal ki kellett szállniuk a csapdába esett járműből. A közlekedési káosz mellett jelentős áramkimaradást is okozott a hirtelen leömlő nagy mennyiségű csapadék.

Csütörtökön a főváros egyik iskoláját olyan gyorsan árasztotta el a víz, hogy a diákok az ajtókon már nem tudtak kijutni az épületből. Asztalokból raktak össze hidat és a tanulók kimászva az egyik ablakon végül el tudtak indulni az iskolából haza.

A kormány felszólított mindenkit, akinek nincs halaszthatatlan dolga, az ne menjen el otthonról. Ha a helyzet súlyosbodik, a kormány éjszakai kijárási tilalmat rendel el.

A meteorológusok szerint a rossz időnek nincs még vége, sőt arra figyelmeztetnek, hogy a neheze még hátravan. Az előrejelzések szerint még két napig szakadó esőre kell számítani.

Címlapfotó: Zuhogó eső okoz villámárvizet a görög fővárosban, Athénban 2021. október 14-én. (MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még