logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Íjas ámokfutó végzett több emberrel Norvégiában

Íjjal elkövetett támadás történt szerda este a dél-norvégiai Kongsberg kisvárosában, többen meghaltak és megsebesültek, egy gyanúsítottat őrizetbe vettek – közölte a norvég rendőrség.

A Dailymail közlése szerint legalább négy halálos áldozata van a támadásnak.

A férfit elfogták, a rendelkezésre álló információink szerint egyedül cselekedett” – ismertette Öyvind Aas rendőrfőnök. „Többen életüket vesztették, illetve megsebesültek” – tette hozzá, de nem említette az áldozatok pontos számát.

A rendőrség egyelőre nem közölt semmilyen információt az elkövető személyéről, sem lehetséges indítékáról. Nem lehet tudni egyelőre, hogy terrortámadás történt-e. Az elkövető az Oslótól mintegy 80 kilométerre, délre található Kongsberg belvárosában követte el a vérengzést.

Aas szerint jelenleg még folyik az információk kiértékelése és a különböző helyeken a bűnügyi helyszínelés. Úgy fogalmazott, hogy még zavaros a helyzet. „Sok szemtanúnk van még, akikkel beszélnünk kell” – tette hozzá.

Norvég sajtójelentések szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki Kongsberg belvárosában, amely felett rendőrségi helikopterek köröztek. Úgy tudni, tűzszerészeket is mozgósítottak.

A norvég közszolgálati rádió tájékoztatása szerint az első lakossági bejelentések 18.13-kor futottak be a rendőrséghez, miszerint egy íjjal és nyilakkal felfegyverzett férfit láttak a városközpontban.

A BBC információi szerint a gyanúsított a jelentések szerint az egész városban mozgott, és a hatóságok több nagy területet lezártak. Médiajelentések szerint a támadó egy szupermarketben kezdte az ámokfutást.

A jelentések szerint több tucatnyi mentőautó van a helyszínen.

A skandináv ország második világháború utáni történetének legsúlyosabb merényletét közel tíz éve követték el. A szélsőjobboldali nézeteket valló Anders Behring Breivik 2011. július 22-én pokolgépet robbantott Oslo kormányzati negyedében, majd a közeli Utoya szigetén a kormányzó párt ifjúsági szekciójának táborában kezdett féktelen lövöldözésbe. Az akkori támadásban hetvenheten vesztették életüket.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még