logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Poszt-Covid-szindrómás kisbaba életéért küzdenek Izraelben

Féléves poszt-Covid-szindrómás kisbaba életéért küzdenek Izraelben. Egyre több gyermek lesz súlyos beteg hetekkel a koronavírussal való megfertőződés után – jelentette a katonai rádió vasárnap.

A csecsemő tünetmentesen vészelte át a fertőzést, azonban utána egész szervezetét gyulladások támadták meg. Már több napja küzdenek életéért az izraeli orvosok, akik későn kezdték el a poszt-Covid-szindróma miatti kezelést, mert nem gyanakodtak erre a betegségre, mivel mindkét szülő beoltott, és ők maguk nem voltak vírushordozók.

Szombaton egy 16 éves oltatlan fiú belehalt a SARS–CoV-2 vírus okozta hasonló betegségbe. Ő korábban szintén tünetmentes volt, és csak később betegedett meg súlyosan, több héttel a fertőzés után. A rádióban megszólaló orvosok szerint egyre több gyermeknél jelentkezik a negyedik, delta hullám végén ez a szindróma.

Izraelben a fertőzöttek száma folyamatosan csökken, a szombaton elvégzett mintegy 50 ezer tesztnek már csak 1,99 százaléka, 1023 bizonyult pozitívnak. Legutóbb július 24-én, a negyedik hullám kezdetén mértek hasonlóan alacsony napi esetszámot.

A korábbiaknál fertőzőbb delta mutáció okozta negyedik járványhullámot az oltottak számának növelésével, illetve a fél évnél korábbi, így hatékonyságukat már részben elvesztett vakcinák miatt kevésbé védettek harmadik, megerősítő oltásával fékezték meg az izraeli hatóságok.

December vége óta Izraelben 6 178 847 embert (tizenkét évesnél idősebbeket) már legalább egyszer beoltottak a Pfizer/BioNTech vakcinájával. Ez az ország lakosságának 66,44 százaléka.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még