logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhallgattatnák az aggódó szülőket a demokraták

| Szerző: hirado.hu
Kevin McCarthy, az Egyesült Államok képviselőházának kisebbségi frakcióvezetője bírálta az amerikai igazságügyi minisztérium új irányelvét, amely szerinte a demokraták azon törekvésének része, hogy elhallgattassák a szülőket – számolt be róla a Fox News.

Biden elnök legújabb döntése része annak a nyugtalanító tendenciának, amely a Demokrata Pártban a szülők elhallgattatására irányul” – írta McCarthy keddi Twitter-bejegyzésében. „Ösztönöznünk kellene a családok részvételét az iskoláinkban, nem pedig alaptalanul támadni az ellentétes nézeteket azért, mert baloldali csoportok át akarják venni az irányítást a tantervek felett.

A kérdéses irányelv az igazságügyi minisztérium legújabb erőfeszítése az iskolatanácsok és más iskolai tisztviselők ellen irányuló erőszak és fenyegetések állítólagos növekedése ellen. Számos szülő vett részt országszerte gyűléseken, hogy hangot adjon nemtetszésének a koronavírus elleni korlátozásokkal és a kritikai fajelmélet tantervekben való alkalmazásával kapcsolatban.

A közalkalmazottak elleni fenyegetések nem csak törvénytelenek, de ellentétesek nemzetünk alapvető értékeivel is” – mondta Merrick Garland igazságügyi miniszter hétfői nyilatkozatában. „Azok, akik idejüket és energiájukat annak szentelik, hogy gyermekeink biztonságos környezetben megfelelő oktatásban részesüljenek, megérdemlik, hogy úgy végezhessék munkájukat, hogy közben a testi épségüket nem kell félteniük” – tette hozzá.

Garland utasította a szövetségi bűnüldöző szerveket, hogy működjenek együtt az állami és helyi erőkkel az iskolai tisztviselők ellen irányuló zaklatások „nyugtalanító tendenciájának” megvitatására.

McCarthy azonban keddi nyilatkozatában azzal vádolta a demokratákat, hogy ők maguk is bűnösek ebben a „nyugtalanító tendenciában”. Azzal érvelt, hogy az igazságügyi minisztérium irányelve a legújabb kísérlet arra, hogy elhallgattassák a szülőket, akik így majd „nem szólhatnak bele saját gyermekeik oktatásába”.

Ezt már láthattuk a múlt héten, amikor a virginiai demokrata kormányzójelölt, Terry McAuliffe azt mondta, hogy a szülőknek nem szabadna beleszólniuk abba, mit tanítsanak a gyermekeiknek. Ez most azzal folytatódik, hogy

a Biden-kormányzat az aggódó és eltérő véleményű szülőket belföldi terroristáknak bélyegzi

– mondta McCarthy.

A kaliforniai republikánus azzal is érvelt, hogy a szülőket ösztönözni kellene arra, hogy részt vegyenek az állami iskolarendszerekben.

A szülőknek alapvető joguk van ahhoz, hogy törvényesen részt vegyenek gyermekeik oktatásában” – mondta McCarthy. „Ösztönöznünk kellene a családok részvételét az iskolarendszerünkben, nem pedig alaptalanul támadni az ellenkező nézeteket, mert néhány liberális oktatási tisztviselő és érdekcsoport fenyegetést lát benne arra a hatalomra, amelyet az amerikai osztálytermekben tanuló gyerekek felett akarnak gyakorolni” – fogalmazott.

Címlapfotó: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még