logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így épül(het) le Budapest amerikai mintára – Minneapolis

| Szerző: hirado.hu
Sorozatunkban olyan amerikai metropoliszokat mutatunk be, amelyeket a liberális vezetésnek köszönhetően a bűnözők, a kábítószer-kereskedők és a hajléktalanok foglaltak el. Az elmúlt időszakban egyre aggasztóbb jeleket mutat a Karácsony Gergely vezette Budapest is, a folyamatos forgalmi dugók mellett egyre több a drogos és a hajléktalan a főváros utcáin. Sorozatunk aktuális részében Minneapolis hanyatlását mutatjuk be.

 

Annak ellenére, hogy Minneapolis az utóbbi évtizedekben egy nyugodt, kellemes város képét sugározta, 2020-ban a Black Lives Matter-mozgalom kiindulópontjaként vált ismertté a világsajtóban.

A minneapolisi zavargásokat a rendőrök először könnygázzal próbálták feloszlatni, de az akció kudarcba fulladt. A mozgalom pártfogói olyan heves tiltakozásokba kezdtek, hogy a demokrata minnesotai kormányzó, Tim Waltz kénytelen volt a hadsereg segítségét kérni a tomboló tüntetők megfékezésében.

A tüntetések következtében hat ember vesztette életét.

Amennyiben a fent látott videók nem bizonyítanák a város romlottságát, a számok magukért beszélnek. Az utóbbi időben a hajléktalanok, a gyilkosságok és a túladagolások száma is az egekbe szökött Minneapolisban.

Ha a világ egyik vezető országában a liberális uralom alatt álló városok ilyen állapotban vannak, az elmúlt időszak aggasztó jelei után kérdés, hogy Budapest is ebbe az irányba tart-e.

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy Karácsony Gergely városvezetés címén ellehetetleníti a közlekedést, klímavészhelyzetet hirdet, leaszfaltozza a Clark Ádám teret, méhlegelőnek nevezi át a kaszálatlan gaztengert, és mindenféle politikai pozíciókat hajszol.

Budapest főpolgármesterének azonban nemcsak a fent említett intézkedései indokolatlanok, hanem láthatóan ígéreteinek betartásával is bőven akad problémája.

Az aluljárókban és a tereken uralkodó állapotok alapján úgy tűnik, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros és a baloldali vezetésű kerületek is elengedték a közbiztonság és a köztisztaság ügyét.

Budapest bizonyos részei a liberális városvezetésnek köszönhetően már mutatják azokat a jeleket, amelyek Magyarországra is elhozhatják a fent látható videók hangulatát.

Példának okáért az Újbuda-központnál lévő bevásárlóközpont és piac környékét is elárasztották a hajléktalanok és a kéregetők. A Móricz Zsigmond körtéri villamosmegállókban pedig rendszeresen látni ott alvó embert.

A népszerű Bikás parkban sem ülnek már le szívesen a padokra az ott élők.

A Bartók Béla út nyomvonalát ellepték a hajléktalanok, a BAH-csomópontnál lévő zöldfelületen pedig gyakran látni fűben heverésző fedél nélkülieket, akik a nappali ellátó intézmények szolgáltatása helyett inkább a közparkokat választják.

Hasonló a helyzet az I. kerületi Vérmező és a Déli pályaudvar környékén, valamint a Széll Kálmán tér közlekedési csomópontjánál és a Széna téren lévő bevásárlóközpont közelében is. De a Duna másik partján fekvő városrész lepusztultságát sem hagyhatjuk szó nélkül.

Az Örs vezér tere a főváros és egyben Zugló egyik legforgalmasabb közlekedési és kereskedelmi csomópontja, ahol naponta tízezrek közlekednek. A tér lepusztult, szemetes és elhanyagolt benyomást kelt.

Az aluljáróban és környékén illegális utcai árusok, hajléktalanok és kábítószeresek vertek tanyát, valamint újabban kéregető bandák is megjelentek.

Sorozatunk korábbi részei:

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még