logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hatalmasat bukott Zuckerberg a Facebook-leálláson

| Szerző: hirado.hu
Mark Zuckerberg személyes vagyona néhány óra alatt több mint 6 milliárd dollárral csökkent, és ezzel rontott egy helyet a világ leggazdagabb embereinek listáján, miután a hetfő délutáni órákban leállt a Facebook, Instagram és a WhatsApp alkalmazás.

Az eladási hullám hatására hétfőn 4,9 százalékot zuhant a közösségi médiaóriás részvényeinek árfolyama, ami szeptember közepe óta mintegy 15 százalékos esést jelent – írták a Yahoo!Finance honlapján.

A részvények hétfői árfolyam-csökkenése Zuckerberg vagyonát 121,6 milliárd dollárra csökkentette, amivel Bill Gates mögé, a Bloomberg Billionaires Index 5. helyére esett vissza. Az index szerint az elmúlt hetekben közel 140 milliárd dollárról esett vissza a vagyona.

A Facebook-részvények nem csak a hétfői leállás miatt estek: a Facebook-ot terhelő másik ügy a keddi kongresszusi meghallgatás, ahol egy korábbi termékmenedzser, Frances Haugen fog tanúskodni arról a döntéséről, hogy informátorrá vált, és belső adatokat szivárogtatott ki a Wall Street Journal amerikai nemzetközi napilapnak. Egy vasárnap esti interjúban pedig bírálta a Facebook-ot, amiért a 2020-as elnökválasztás után „a profitot az emberek fölé helyezte”, és nem tartotta fenn a félretájékoztatás elleni biztosítékokat.

Azóta már visszatértek a Facebook platformjai, a kiszivárgott cégtitkokról azonban a történelmi leállás sem vonja el a figyelmet.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotón: Mark Zuckerberg (Fotó: EPA/Michael Reynolds)

Ajánljuk még