logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Twitter cinikusan szólt be a Facebooknak

| Szerző: hirado.hu
Hétfő este órákig szinte egyeduralkodóvá vált a közösségi média platformok között a Twitter, amely ráadásul kifejezetten elegáns megoldással rukkolt elő a Facebook kálváriáján való viccelődésre. Mondani sem kell, az internet népe imádta a húzást.

Helló, szó szerint mindenkinek” – ezzel a tréfás üzenettel lepte meg a Twitter hivatalos oldala a Facebook világméretű leállása miatt a közösségi oldalra terelődő látogatókat. A Mark Zuckerberg vállalatán finoman élcelődő bejegyzés egy pillanat alatt elképesztő sikert aratott: szerda kora délután már 3,1 millió kedvelésnél és közel 600 ezer megosztásnál járt. Nem sokkal a közzététele után pedig az internet népe is csatlakozott a trollkodáshoz.

A Facebook és a hozzá köthető platformok hétfő este váltak globálisan elérhetetlenné, nem sokkal azt követően, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal.

Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.

Ez volt az óriásvállalat történetében a legnagyobb leállás, a vállalat arról is beszámolt, hogy a belső – az alkalmazottak által használt – rendszereik is összeomlottak.

A leállásokat nyomon követő DownDetector honlap közlése szerint az elmúlt órákban mintegy 14 millióan jelentették a platformokat.

A platformok helyreállítását követően Mark Zuckerberg is bocsánatot kért egy Facebook-bejegyzésben. Azt írta, tisztában van vele, hogy az emberek mennyire támaszkodnak a szolgáltatásaikra, hogy kapcsolatban maradhassanak azokkal, akik fontosak számukra.

A leállás miatt a Facebook alapítójának személyes vagyona néhány óra alatt több mint 6 milliárd dollárral csökkent, és ezzel rontott egy helyet a világ leggazdagabb embereinek listáján.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még