logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Embereket csapott a tenger vizébe egy tornádó Németországban – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Több embert felkapott a levegőbe és a tenger vizébe sodort egy tornádó, amely szerda este alakult ki az észak-németországi Kiel tengerpartja közelében. Négy ember súlyos, három másik enyhébb sérüléseket szenvedett, valamennyiüket kórházba szállították – számoltak be német hírportálok.

A tornádó szerdán kora este csapott le Schleswig-Holstein tartomány fővárosára. A tűzoltóság tájékoztatása szerint az erős, kavargó szél embereket kapott fel a tengerparti sétányon, majd a vízbe sodorta őket. Négy embert súlyos, másik hármat pedig közepes, illetve enyhe sérülésekkel szállítottak kórházba.

A sérültek között van két fiatal férfi is, akik éppen eveztek a tengerben, de csónakjukat egy mólónak csapta az erős hullámverés és a sportolók a vízbe estek. Másokat a szél által felkapott repülő tárgyak vágtak fejbe – áll a közleményben.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint Kiel-Meimersdorfban egy új építésű lakónegyedben több ház tetőszerkezetét is megbontotta a tornádó.

Az n-tv hírportál által megkérdezett meteorológus szerint a tenger közelében kialakuló tornádók nem szokatlanok az évnek ebben az időszakában – igaz, jellemzően inkább a nyílt víz fölött szokott kialakulni, nem a part közelében.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még