×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Bűnbandák leszámolási bosszúja lehetett a svéd lakóházrobbantás - FOTÓ

 

Robbanás történt egy lakóépületben a svédországi Göteborgban kedd reggel, több embert kórházba kellett szállítani – tájékoztatott az SR svéd közszolgálati rádióadó.

Több svéd hírforrás szerint huszonhárom embert vittek kórházba: ötöt mentőautóval, tizennyolcat pedig busszal. Többségük könnyű sérülést szenvedett, de néhány ember állapota súlyos.

A Sahlgrenska Egyetemi Kórház szóvivője jelezte: három súlyosan sérült nő volt azok között, akiket beszállítottak a klinikára. A rendőrség közölte, hogy nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A robbanás okát még nem tudják.

Az Annedal nevű városrészben található társasház lakóit kimentették, és a tűzoltók megkezdték a lángok megfékezését. A mentőcsapatok egyik szóvivője elmondta, hogy százakat evakuáltak a környékről. A robbanás több lakást és lépcsőt megrongált.

Svédországban egyre gyakoribbá váltak a bűnbandák által elkövetett bűncselekmények az elmúlt években, és a rivális csoportok leszámolásaik során többször robbantottak és lövöldöztek is.