logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Belgiumban maszkmentességet ígérnek a beoltottaknak

| Szerző: hirado.hu
Nagyot ugrott az oltásra jelentkezők száma Franciaországban és Belgiumban is, miután mindkét országban kedvezményeket ígértek a beoltottaknak. A francia fiatalok bulizni és étterembe járhatnak a zöld igazolvánnyal, az egyik belga tartomány pedig maszkmentességet ígért a védetteknek – hangzott el az M1 Híradójában.

Franciaországban a 12 és 17 év közöttiek 62 százaléka már megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét adagját. Az oltásra azután jelentkeztek tömegével, hogy a kormány bejelentette, szeptember 30-tól a tizenévesek nem léphetnek be az éttermekbe, a mozikba, illetve más kulturális intézményekbe, sőt vonatra sem szállhatnak védettségi igazolvány nélkül.

Vallóniában, Belgium déli részén pedig egy nap alatt ötszörösére emelkedett az oltásra jelentkezők száma, miután a regionális parlament különböző kedvezményeket helyezett kilátásba azoknak, akik rendelkeznek az oltást igazoló zöld kártyával.

Ezzel korlátozás nélkül látogathatják a bárokat és éjszakai klubokat, a beltéri rendezvényeken pedig maszkot sem kell viselniük. A rendelkezés október közepétől lép hatályba és december 31-ig marad érvényben.

A térségben a megbetegedések száma továbbra is emelkedik, különösen Liège tartományban. A legtöbb fertőzést gyermekek és tizenévesek körében észlelik, de az új tanév kezdetével a fiatal felnőttek körében is növekedés várható.

Október 15-től a brüsszeli régióban szintén kedvezményekkel próbálják oltásra bírni az embereket.

A helyi egészségügyi hatóságok oltóközpontokat alakítottak bevásárlóközpontban hogy növeljék az átoltottságot.

Brüsszelben ugyanis jóval alacsonyabb az beoltottak aránya, mint Belgium más régióiban. Az országban naponta mintegy 2000 új koronavírusos beteget vesznek nyilvántartásba, ám a kórházi felvételek száma viszonylag alacsony. A járványügyi modellek azonban azt mutatják, hogy ősszel vagy tél elején robbanhat be a negyedik hullám.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még