logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kisiklott egy vonat az Egyesült Államok északi részén - FOTÓ

Három ember meghalt, többen megsérültek szombaton az Egyesült Államok északi részén, amikor szombat délután kisiklott a Seattle és Chicago között közlekedő Amtrak vasúttársaság szerelvénye – közölték a helyi hatóságok.

A baleset helyi idő szerint 16 órakor történt a Montana állambeli Joplin település közelében – számolt be Jason Abrams, az Amtrak szóvivője. A vonaton mintegy 147 utas és 13 fős személyzet tartózkodott – tette hozzá. A baleset helyszíne mintegy 48 kilométerre fekszik a kanadai határtól.

A vonat egyik utasa, Megan Vandervest a The New York Times című lapnak arról számolt be, hogy a kisiklásra ébredt fel. A mögöttük lévő vagon felborult, akárcsak a következő kocsi is, míg a további három vagon teljesen leszaladt a sínekről, és levált a szerelvényről.

A vonattársaság a helyi hatóságokkal karöltve kezdett hozzá a sérült utasok elszállításához, az emberek biztonságos kimenekítéséhez – számolt be a vasúti szóvivő.

A közösségi médiában közzétett fotókon több kocsit is látni lehetett, amelyek az oldalukon feküdtek. Az utasok a sínek mellett álltak, néhányan csomagjaikat cipelték. A képek szerint napsütéses idő volt, és úgy tűnt, hogy a baleset a pálya egyenes szakaszán történt.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még