×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Öngyilkos merényletet követtek el a szomáliai fővárosban, többen meghaltak

 

Robbanószerrel megrakott autóval hajtottak végre öngyilkos merényletet szombaton Szomália fővárosában, Mogadishuban; a robbantásban legkevesebb hét ember életét vesztette, nyolcan megsebesültek – közölték hivatalos forrásból.

Muavíje Mudíj, a szomáliai főváros Hamardzsadzsab kerületének vezetője elmondta: a merényletet az államelnöki rezidenciától nem messze követték el, egy kereszteződésnél. Egy szemtanú arról számolt be a Reuters hírügynökségnek a helyszínről, hogy a robbanás hét autót és három riksát rongált meg, és minden csupa vér a robbantás helyszínén.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett elkövetőként, de a szélsőséges muzulmán al-Shabaab fegyveres szervezet, amely szeretné megdönteni a szomáliai kormányt, rendszeresen hajt végre hasonló akciókat a kelet-afrikai országban. A terrorcsoport több mint tizenöt éve harcol a szomáliai kormány ellen, és jelentős területeket tart ellenőrzése alatt a kelet-afrikai ország déli és középső részén.

Pár órával ezelőtt robbantásos merénylet történt Kelet-Afganisztánban is. A merényletet Dzsalalábádban, a Pakisztánnal szomszédos Nangarhar tartomány székhelyén követték el.