logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felkavaró: holttestet akasztottak a tálibok egy darura a város főterén

Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

| Szerző: hirado.hu
A téren gyógyszertárat működtető Vazir Ahmad Szeddiki elmondta, hogy a csoport tagjai négy holttesttel érkeztek a térre, egyet felakasztottak ott, és négyet elszállítottak a város más részeibe, hogy ott tegyék közszemlére őket. (Felkavaró felvételek).

 

A szemtanú szerint miután a csoportot rajtakapták az emberrabláson, az elkövetők kihirdették a téren, hogy az áldozatokat rendőrök ölték meg őket.

Nurruddin Turabi molla, a tálib mozgalom egyik alapítója, aki a huszonöt évvel ezelőtti tálib hatalom idején a szigorúan értelmezett iszlám törvények (saría) érvényesítésért felelős vezető volt, azt mondta a minap, hogy a mozgalom ismét kivégzésekkel és kézlevágásokkal fogja büntetni a bűnelkövetőket, de valószínűleg nem fogja nyilvánosan végrehajtatni az ítéleteket.

A tálibok augusztus 15-én vonultak be Kabulba és ellenőrzésük alá vonták az ország szinte teljes területét. A nemzetközi közösség figyeli azt, hogy ezúttal is olyan könyörtelenül, a nőket elnyomva fogják-e irányítani az országot, mint a kilencvenes évek végén, vagy enyhítenek a szigoron.

A mozgalom vezetőinek világlátása mindenesetre továbbra is a mélyen konzervatív, függetlenül attól, hogy nem idegenkednek a legmodernebb táv- és adatközlési technológiát, például a mobiltelefonok igénybe vételétől.

A brutális esetről készült felvételt ide kattintva nézhetik meg (csak erős idegzetűeknek!)

A címlapfotón tálib fegyveres katonák (MTI/EPA).

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még