logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Marion Maréchal: Franciaország ötven éven belül iszlamista állammá válhat

| Szerző: hirado.hu
Marion Maréchal, a francia Szociológiai, Gazdaság- és Politikatudományi Intézet főigazgatója a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson előadásában arról beszélt, hogy megtérülő befektetés a családok támogatása, és kiemelte, hogy Magyarországon a családot tekintik a legfontosabb alapegységnek.

Rámutatott, hogy a politika nyugaton azért nem foglalkozik a családdal, mert a privát szférába száműzi azt. „Magyarországon viszont a családot tekintik a legfontosabb alapegységnek, így pedig a család kollektív politikai alannyá válik a társadalomban és a politikai gondolkodás homlokterébe kerül” – értékelt. Egyik oldalon ott vannak azok, akik úgy gondolják, hogy az individuum, az egyén a társadalom alapsejtje, és vannak, akik úgy gondolják, hogy a család az alapsejt – tette hozzá. Szerinte ez a két elképzelés hihetetlen politikai következményekkel jár.

Mivel, ha az egyén a társadalom alapja, akkor azt gondoljuk, hogy a család valami privát dolog, amellyel a politika nem is foglalkozik, mindenki úgy szervezi a családját, ahogy akarja, és ez senkire nem tartozik, pláne nem az államra – fogalmazott Marion Maréchal, és hangsúlyozta, ez a ma dominánsan képviselt álláspont Nyugat-Európában, hogy az egyén az alapja a társadalomnak.

De itt Magyarországon és a demográfiai csúcson megjelentek azt az álláspontot képviselik, hogy a család az alapja a társadalomnak.

Mivel a család szolgáltat a társadalom felé, a családpolitikák nem értékelhetnek úgy, hogy ez csak valamibe kerül, hogy ez csupán költség. „Ez egy nagyon is megtérülő befektetés a társadalmak számára” – fogalmazott Marion Maréchal.

Marion Maréchal arról is beszélt, hogy sok bevándorló és illegális bevándorló érkezik Európába, így Franciaországba is, amely

a jelenlegi változások ütemében ötven éven belül iszlamista állammá válhat.

„Nagyon örülök annak, hogy sikerül ezt a kérdést tudatosítani az emberekben, és látom, hogy fontos erőfeszítések vannak Magyarországon, Lengyelországban és Olaszországban is, és nagyon remélem, hogy Franciaországban is ezt a szándékot átvesszük majd” – fogalmazott.

Beszéde végén megköszönte Magyarországnak, hogy beemelte a közbeszédbe a demográfiai válság kérdését, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben a magyar családpolitika például szolgál.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még