logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egész Franciaország kereshet egy parókát

| Szerző: hirado.hu
Egyhónapos kutatás után feladta: a közvéleményhez fordul Nicolas Zinque belga műfordító és biciklis Európa-járó, hogy megtalálja partnerét, akivel 600 kilométert tekert végig Belgiumból Franciaországba és vissza. Nélküle a biciklijével a Fekete-tengert is megjárt túrázó nem talál vissza önmagához.

 

Most nem azért a 15 euróért – írja a FranceInfo rádió különlegességekkel foglalkozó oldala –, nem arról van szó, hogy ez az anyagi veszteség sújtaná le a belgiumi Mons városában élő Nicolas Zinque-et, de a szívéhez nőtt egy szőke focista-frizura paróka.

Ez a mullet-frizurának is nevezett hajviselet az 1980-as években volt divatos. Nosztalgiázásból, vagy akár vagányságból néhányan a mai napig viselik, s a furcsa hajforma hívei még “a legszebb focista-frizura Európa-bajnokságát” is megrendezik – erre idén került sor, a franciaországi Creuse-ben, szeptember 4-én.

 

Ezen felbuzdulva a biciklivel megtett, nagy távok és a túrázás szerelmese, Nicolas Zinque, aki nagy valószínűséggel hazánkon is átkerekezett Belgiumból a Fekete-tengerre tartó bicikliútján, nyeregbe pattant és meg sem állt Creuse-ig.

 

Egy tökéletesen felszerelt francia bicikliturista 1893-ból. (Forrás: Wikipédia)

Ha már Franciaországban volt, részt vett a híres Burgundia szüretjén is, innen tartott haza. De egészen biztos abban, hogy azt a szőke parókát, melyet biciklije első kerékre szerelt, nyitott csomagtartójában hagyott el, hazafelé veszítette el. Nagyjából azt is tudja, mely francia települések között tekerve. (Egyelőre nem tisztázott, hogy a borkostoló előtt vagy után repült le a csomagtartóról az a paróka – a szerk.)

 

„Ez a fesztivált, az utamat szimbolizálja … ez a paróka vonzotta az utamon lévő embereket, és nagyon szép találkozásokat hozott létre. Ezt az emléket szerettem volna megőrizni és az otthonomban valahová kitenni” – fogalmaz a médiához forduló Zinque.

A 2015-ben Európa kulturális fővárosa projektben szülővárosa, Mons nevében részt vevő fiatalember – tán megmosolyogtató, jellegzetesen franciás, s ezek szerint tán a belgákra is jellemző szűkmarkúsággal – azt ígéri: annak, aki visszajuttatja számára a szőke parókát, feltétlenül kifizeti a szállítási díjat.

A sajtóértesülések arról egyelőre nem szólnak, hogy a nagylelkű ajánlatra valóban egész Franciaország nekiugrott-e, hogy mindent tűvé tegyen az elveszett focista-frizurás paróka után. De ha igen, biztos, hogy nem azért a 15 euróért teszik.

 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még