logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyakon ragadták, leöntötték és fejbe dobták az oltásellenesek tüntetésén az újságírót

Paprika- és gumilövedékkel oszlatta fel a rendőrség kedden Melbourne-ben azokat a rendbontókat, akik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások ellen tiltakoztak. A többezres tömeg a kijárási korlátozások ellenére vonult utcára: lezártak egy forgalmas utat, rongáltak és több rendőr megsérült. A hatóságok mintegy negyven embert vettek őrizetbe – közölte az M1 Híradója.

Tudósítása közepén találta fejbe egy italos doboz az ausztrál hetes csatorna riporterét, aki éppen egy tüntetésről számolt be Melbourne-ben. „Ma már nyakon ragadtak, leöntöttek vizelettel, most pedig hozzám vágták egy energiaital dobozát” – kommentálta a helyzetet Paul Dowsley újságíró.

Victoria állam fővárosában a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások elleni tiltakozás fajult el ennyire a helyzet. A helyi hatóságok ugyanis elrendelték az építkezések leállítását arra hivatkozva, hogy az ingázó munkások növelik a fertőzés terjedésének kockázatát. Sokan pedig azt ellenzik, hogy az építőiparban dolgozóknak a hét végéig legalább egy oltást fel kell venniük.

A demontsrációt nem engedélyezték a hatóságok a járványügyi korlátozások miatt.

A rendőrök megpróbálták feloszlani a tömeget, s ez összecsapásokhoz vezetett, többen megsérültek. Végül mintegy negyven embert vettek őrizetbe.

A közrendet helyeztük előtérbe. A kivezényelt egységek paprikalövedékeket használtak, emellett bevetettek gumibotokat, füstbombákat és olyan gránátokat, amelyekben gumilövedékek vannak. Ezekre a felszerelésekre szükség volt, mert nem engedhetjük, hogy ez a fajta magatartás folytatódjon” – magyarázta Shane Patton, Victoria állam rendőrfőnöke, aki hangsúlyozta, hogy a gyülekezés törvényellenes volt.

Victoria állam kormányfője, Dan Andrews közleményében úgy fogalmazott, hogy

a rendbontás nem akadályozza, éppen ellenkezőleg, segíti a vírus terjedését.

Az ausztrál államban kedden az idei legtöbb, 603 új fertőzöttet regisztráltak, miközben eddig a felnőtt lakosság alig 44 százalékát oltották be. Ausztráliában az ország két legnagyobb városát, Sydney-t és Melbourne-t, valamint a fővárost, Canberrát is a koronavírus delta variánsának megfékezése érdekében helyezték vesztegzár alá.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még