×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Amerika megnyitja kapuit az oltottak számára

 

Az Egyesült Államok megszüntette 33 országgal, köztük az Európai Unió államaival szemben a beutazási korlátozást. Novembertől az utazhat a tengerentúlra, aki már legalább két oltást kapott. Az Egyesült Államokban eközben elérte csúcspontját a koronavírus okozta halálozások száma, mely 675 ezer. Annyian haltak meg a fertőzésben, mint az emberiség legpusztítóbb járványa, a 1918-19-es spanyolnátha idején – hangzott el az M1 Híradóban.


Joe Biden elnök adminisztrációja bejelentette, hogy azok, akik a repülőgépre való felszállás előtt igazolják, hogy megkapták mindkét oltásukat a koronavírus-járvány ellen, novembertől beléphetnek az Amerikai Egyesült Államok területére – közölte a The New York Times. 

A beutazási tilalom 33 országot érintett, köztük az Európai Uniót, Kínát, az Egyesült Királyságot, Indiát, Dél-Afrikát és Brazíliát.

A 18 hónapos beutazási tilalom leállítása – amelyről még az előző elnök, Donald Trump döntött a világjárvány kezdetekor – hozzájárulhat a járvány által megbénított amerikai turisztikai ágazat fellendítéséhez. Az iparág 500 milliárd dolláros veszteséget szenvedett el a 2020-ban bevezetett utazási korlátozások miatt.

New Yorkban a turisták hiánya 89 ezer munkahely megszűnését és több mint 60 milliárd dolláros bevételkiesést eredményezett a turisztikai ágazatban.