×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Zöld–neonáci plakátháború zajlik Szászországban

 

A Harmadik Út nevű német neonáci szervezet nem használhatja többé az „Akasszátok a Zöldeket!” szlogent a választási kampányban, erről egy müncheni bíróság döntött – írja a Magyar Nemzet.

A Zöldek fordultak a testülethez, miután a várost ilyen feliratozású plakátok lepték el, mondván: a demokrácia kigúnyolása, a politikai kultúra megmérgezése, ami történik. A bírói fórum most megállapította, hogy a szélsőjobboldali párt megsértette a Zöldek politikusainak személyiségi jogait.

Míg Bajorország már múlt héten – a bírósági ítélet előtt – megkezdte a plakátok eltávolítását, Szászországban azok továbbra is láthatók, miután egy kerületi bíróság kimondta: azok maradhatnak, de legalább a Zöldek kampányplakátjaitól száz méteres távolságban kell felhelyezni őket.

A müncheni bíróság szerint ez nincs rendjén, mert az ítéletük „térben nem korlátozott”, tehát országszerte érvényes kell, hogy legyen. A szászországi Zöldek korábban amiatt is panasszal éltek, hogy lehetetlen száz méteres távolságot tartani a kampányplakátok között.

Címlapfotó: Facebook/Wir.Gemeinsam.