logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ön szerint mi az oka annak, hogy külföldön egyre gyakoribbak az iskolai mészárlások?

| Szerző: hirado.hu
Egyre több olyan hírről számolnak be a külföldi sajtóorgánumok, melyben iskolai lövöldözésről írnak. Ennek kapcsán pedig felmerülhet a kérdés, hogy mi az oka annak, hogy egyre több diák vetemedik embertársai lemészárlására? – kedden erről kérdezzük olvasóinkat.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy szerintük mi az oka annak, hogy külföldön egyre gyakoribbak az iskolai mészárlások? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


Az iskolai mészárlások többségét egyrészt a média is befolyásolja. A „címlapsztorit” megpróbálja minden felület a lehető legrészletesebben leírni, további lövöldözéseket gerjesztve ezzel.

Másrészt a közösségi médiában szinte szabadon radikalizálódhatnak a gyerekek. Itt ugyanis minden eddiginél könnyebben vehetik fel a kapcsolatot szélsőséges személyekkel, akik befolyásolhatják a fiatalkorúakat.

Elmondható, hogy az elkövetők valamilyen mentális zavarral küzdenek, depresszióval, személyiségzavarral. A családi hátterük problémás, általában ők is áldozati szerepet töltenek be családi környezetükben. Gyakran verbálisan vagy fizikailag bántalmazottak. A közösségbe nem tudnak beilleszkedni, nem képesek elfogadni a szabályokat.

Lehet még oka az is, hogy néhány országban laza szabályok vonatkoznak a fegyvertartási engedélyre, így a fiatalok könnyen hozzájuthatnak lőfegyverhez, és ez a tény nagyban hozzájárul az iskolai bűnözés gyakoriságához. Ráadásul lehetséges az is, hogy a diákok az iskolákban már nem kapják meg a megfelelő iránymutatást, és ezért fordulnak egyfajta „végső megoldáshoz”.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még