logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fekete álarcos férfi lövöldözött egy orosz egyetemen, többen meghaltak

Helyi beszámolók szerint nyolc ember meghalt és többen megsebesültek, amikor egy ismeretlen, fekete álarcos fegyveres férfi tüzet nyitott az oroszországi Permi Egyetem egyik épületében hétfőn. A támadót, akiről videofelvétel is készült, az orosz rendőrség nagy erőkkel keresi.

Egy fekete álarcot viselő fegyveres tüzet nyitott hétfő délelőtt a Permi Állami Egyetemen – közölte az Interfaksz orosz hírügynökség.

Az incidensnek eddig nyolc halálos áldozata van, a sebesültek száma a tízet közelíti.

„Hétfőn egy ismeretlen személy behatolt az egyetem épületébe és tüzet nyitott. A diákok egy része bezárkózott az egyetem előadótermeibe, hogy elrejtőzzön a támadó elől. Néhány diák kiugrott az ablakon. A rendvédelmi szervek a helyszínre tartanak” – számolt be a TASZSZ orosz hírügynökség angol nyelvű kiadása.

A Moszkvától mintegy 1150 kilométerre északkeletre fekvő Perm város egyetemén történt lövöldözésnek a hírek szerint nyolc halottja van, és mintegy 10 ember megsérült – jelentette az orosz sajtószolgálat.

A tanárok és a diákok elbarikádozták magukat az előadótermekben vagy megpróbáltak elmenekülni. A hírügynökség beszámolója és a Twitterre feltöltött videók szerint többen kiugrottak az ablakokon.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még