logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lottón sorsolták ki a hírhedt drogbáró titokzatos házát

A mexikói állami lottótársaság szerdán tárgynyereményként kisorsolta a hírhedt mexikói drogbáró, a Köpcös néven ismert Joaquín Guzmán egyik házát.
(Fotó: EPA/Mario Guzman)

A mexikói függetlenségi napja, szeptember 16. alkalmából tartott ünnepségek előtt az interneten élőben közvetített rendkívüli sorsoláson az 1 438 619 sorszámú lottószelvény tulajdonosa nyerte el a nyugati Culiacán városban található ingatlant.

A szerdai húzáson összesen 22 tárgynyereményt sorsoltak ki, ezek közül több olyan ingatlan is volt, amelyeket bűnözőktől foglaltak le. A főnyeremény azonban az Azteca stadion egyik páholya volt 2065-ig terjedő használati jogokkal.

A főként kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó Sinaloa-kartell bölcsőjének számító Culiacánban található, 261 négyzetméter alapterületű házat kiterjedt alagútrendszer kötötte össze hat másik ingatlannal. Az egyik ilyen házból sikerült Guzmánnak – a fürdőkád alatti nyíláson, a csatornarendszeren keresztül – megszöknie, amikor a biztonsági erők le akarták tartóztatni 2014. február 17-én. Ez azonban mindössze csak egyike volt az akkori kartell vezér látványos akcióinak, aki a többi között két börtönből is megszökött.

A 64 éves Guzmán jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban.

A mexikói kormány korábban már megkísérelte árverésre bocsájtani a culiacáni házat, de nem talált rá vevőt. A mostani lottósorsolásból származó bevételeket olyan mexikói sportolók javára fordítják, akik az idén részt vettek a tokiói olimpiai, illetve paralimpiai játékokon.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még