logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kösz, haver! – Biden elfelejtette az ausztrál miniszterelnök nevét

| Szerző: hirado.hu
Joe Biden amerikai elnök elfelejtette az ausztrál miniszterelnök nevét, amikor bejelentette, hogy az Egyesült Államok és Nagy-Britannia segíti Ausztráliát egy nukleáris meghajtású tengeralattjáró-flotta kiépítésében.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök Joe Bidennel és Boris Johnson brit miniszterelnökkel közösen történelmi jelentőségű, háromoldalú sajtótájékoztatón mutatta be csütörtökön az AUKUS elnevezésű szövetséget, amely Kína csendes-óceáni térnyerése ellen hivatott fellépni – közölte a Dailymail brit lap.

Biden azonban mintha nem emlékezett volna az ausztrál miniszterelnök nevére, miközben köszönetet mondott az előtte felszólaló másik két vezetőnek.

Köszönöm Boris, és szeretnék köszönetet mondani…”  – kezdte, majd egy rövid kínos szünetet tartott, amely alatt megfordult, és a képernyőre mutatott, Scott Morrisonra. „Az a fickó ott lent… Köszönöm szépen, haver. Köszönöm, miniszterelnök úr” – folytatta.

Az amerikai, ausztrál és brit felhasználók egyből élcelődni kezdtek az amerikai elnök legújabb kellemetlen pillanatain.

Csak egy jó tanács a nyilvános beszédhez: ha valakit név szerint akarsz említeni, előtte ÍRD LE” – írta egy amerikai nő Twitter-bejegyzésében. „Hogy nem emlékeztél a miniszterelnök nevére? Ez annyira kínos volt” – tette hozzá.

Graeme Demianyk brit újságíró az amerikai elnök szlengjén kezdett el viccelődni, mondván ő a „thank you, mate” angol kifejezést jobban kedveli a Biden által használt „thank you, pal” szófordulatnál, ha már elfelejti valaki nevét.

Nagyszerűen indult az AUKUS azzal, hogy Biden nem tudta Scott Morrison nevét” – írta egy másik felhasználó.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még