×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Döcög az oltási kampány Szerbiában, megháromszorozódott a kórházban kezeltek száma

 

Szerbiában egy nap alatt több mint 7700 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak és 26-an haltak bele a vírus okozta szövődményekbe. Az egészségügyi szakemberek folyamatosan figyelmeztetik a lakosságot, hogy az oltás az egyetlen kiút a járványból. A szerb hatóságok jelezték: szigorúbban fogják ellenőrizni a járványügyi előírások betartását.


Fontolgatják, hogy bevezetik a védettségi igazolványokat, ez azt jelentené, hogy csak az oltottak mehetnének tömegrendezvényekre, illetve ők léphetnének be kávézókba, éttermekbe. Egy hónap alatt megháromszorozódott a kórházakban kezelt betegek száma, többségük oltatlan vagy 20–30 év közötti fiatalok. Jellemző, hogy későn jelzik a tüneteket, csak akkor jelentkeznek, amikor már súlyos betegség alakult ki náluk.

Döcög az oltási kampány Szerbiában. A lakosság kicsivel több mint 50 százaléka oltatta be magát, és ez nem elég ahhoz, hogy biztonságba érezhessék magukat az emberek. Az egészségügyi szakemberek időről időre felhívják a figyelmet arra, hogy a nyájimmunitás kialakulásához 70–80 százalékra lenne szükség.

Rengeteg oltási akciót indítanak, oltóbuszok is járják az országot. Már a harmadik oltást is lehet igényelni, előzetes bejelentkezés nélkül. Az orvosok elfogadhatatlannak tartják, hogy vannak, akik az oltás ellen buzdítanak, mivel az oltás az egyetlen kiút a járványból.

A címlapfotó illusztráció.