logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Heteken belül megtelhetnek a kórházak Ausztriában

Ausztriában a napi új koronavírusos megbetegedések számának emelkedése – késleltetve ugyan, de – magával hozta a kórházban ápoltak és az intenzív kezelésre szorulók számának növekedését is – derül ki az egészségügyi hatóságok legfrissebb, hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból.

Bécsben, Vorarlbergben és Alsó-Ausztriában már 13,7 százalékos a kórházak intenzív ágyainak telítettsége.

Az egészségügyi minisztérium égisze alatt működő szakértői bizottság előrejelzése még riasztó képet mutat: a járvány későbbi alakulását előre vetítő számítások szerint – melynek alapját a hét napra és százezer lakosra vetített fertőzési átlag képezi – már szeptember végére kritikus helyzet alakulhat ki a kórházakban.

A jelenleg Ausztria-szerte rendelkezésre álló 2054 intenzív ágy 9 százalékát már most Covid-betegek foglalják el.

Amennyiben belátható időn belül nem sikerül laposítani a járványgörbét, jóval hamarabb éri el az ország a 20 százalékos telítettségi küszöböt,

mint ahogyan azt a kormány várja – figyelmeztet a bizottság.

A három említett tartományban a szakértők szerint a 33 százalékos telítettség sem zárható ki. Ausztriában az elmúlt 24 órában 1 543 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta immár 711 573 pozitív esetet regisztráltak.

A kórházban ápoltak száma jelenleg 753, az intenzív kezelésre szorulók 191-en vannak. A koronavírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe az elmúlt napon egy ember halt bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 10 840-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 679 480.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még