logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elkérték a buszjegyét, ezért támadt késsel az utasokra a szomáliai bevándorló

Elhagyhatták a kórházat a szombati olaszországi késelés felnőtt sérültjei, és annak a mindössze hat éves bangladesi kisfiúnak is stabil az állapota, akit a késelő a felnőttekkel együtt megsebesített. A támadó egy 26 éves szomáliai férfi, aki hat éve érkezett Olaszországba és azután lett dühös, hogy a buszon utazva elkérték a jegyét – közölte az M1 Híradója.

Rimini központja felé tartó 11-es buszra szállt fel szombat este egy zavartnak látszó fiatalember. Nem sokkal később felszállt a járműre két jegyellenőr is, hogy ellenőrizzék az utasok jegyeit-bérleteit.

Amikor a két ellenőrnő a férfihoz ért, akkor ő kést rántott, és mindkét nőt megszúrta. Megkéselt még két másik nőt, és még egy hatéves kisfiút is. Amikor a vezető megállt és kinyitotta a busz ajtaját, hogy az utasok elmenekülhessenek, a támadó is kijutott. A kiérkező rendőrök azonban néhány utcával arrébb elfogták, és előállították.

Kiderült, hogy egy 26 éves szomáliai állampolgárról van szó, aki 2015 óta él Európában, több országban is próbált már menedékkérelmet beadni, és

már hónapok óta Olaszországban élt, Riminiben egy katolikus jótékonysági szervezet migráns-szállásán lakott.

Luciana Lamorgese olasz belügyminiszter súlyosnak nevezte az incidenst, de hangsúlyozta, nincs terrorizmusra utaló nyom, a szomáliai férfi kábítószer befolyása alatt állt.

Matteo Salvini volt belügyminiszter szerint azonban jelenlegi utódjának egyértelmű felelőssége van abban, hogy egyre gyakoribbak a hasonló támadások. Közösségi oldalára feltöltött videójába kijelentette: Lamgorgese félrekezeli a migrációs válságot, és le kellene mondania a belügyminiszterségről.

A támadás négy felnőtt sérültjének csak könnyebb sebesülést okozott a támadó, ők már elhagyhatták a kórházat.

A hat éves, bangladesi származású kisfiú azonban súlyosan megsérült, de már ő is túl van az életveszélyen, megoperálták, és a napokban szintén hazatérhet.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotó illusztráció.

Ajánljuk még