×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Tűz ütött ki egy koronavírus-fertőzötteket ellátó kórházban, többen bennégtek

 

Tizennégy ember meghalt, tizenkettő pedig súlyosan sérült abban a tűzben, amely szerda este ütött ki az észak-macedóniai Tetovo Covid-kórházában – közölte az egészségügyi minisztérium csütörtökön. Cikkünk frissült.

A kórházban 26, intenzív ápolásra szoruló beteg feküdt. A sérülteket a tetovói kórházban kezelik.

A tűzoltósághoz szerda este hét óra körül érkezett bejelentés arról, hogy lángok csaptak fel a modulokból tavaly épített, koronavírusos betegeket ellátó tetovói kórházban. A tűzoltók háromnegyed óra alatt elfojtották a lángokat.

Venko Filipcse tárcavezető a Twitteren közölte, hogy tíz ember halálát megerősítették a hatóságok, de az áldozatok száma nőhet. Részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.

A kétmilliós balkáni országban eddig több mint 6100 ember halt bele a koronavírus okozta betegség szövődményeibe. Az elmúlt időszakban növekedésnek indult a fertőzöttek száma, naponta körülbelül harminc beteg veszti életét.

A vizsgálatot végző ügyészség közleménye szerint néhány páciens azonosításához DNS-vizsgálatra lesz szükség.

Zoran Zaev miniszterelnök a sajtónak elmondta, a tüzet robbanás okozta. Részleteket nem közölt, a helyi sajtó értesülései szerint gáz- vagy oxigénpalack robbanhatott fel.

A baleset az ország függetlenségének harmincadik évfordulóján történt, Sztevo Pendarovszki államfő minden csütörtökre tervezett ünnepséget lemondott.

A kétmilliós balkáni országban eddig 6154 ember halt bele a koronavírus okozta betegség szövődményeibe. Az elmúlt időszakban növekedésnek indult a fertőzöttek száma, naponta 20-30 beteg veszti életét, aminek egyik oka az alacsony, 30 százalék alatti átoltottság.