logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Így épül(het) le Budapest amerikai mintára – San Francisco

| Szerző: hirado.hu
Sorozatunkban amerikai metropoliszokat mutatunk be, amelyeket a liberális vezetésnek köszönhetően a bűnözők, a kábítószer-kereskedők és a hajléktalanok foglaltak el. Az elmúlt időszakban egyre aggasztóbb jeleket mutat a Karácsony Gergely vezette Budapest is, a folyamatos forgalmi dugók mellett egyre több a drogos és a hajléktalan a főváros utcáin. Sorozatunk aktuális részében San Francisco hanyatlását mutatjuk be.

 

San Francisco város-megye a kaliforniai San Francisco Bay Area régió pénzügyi, kulturális és közlekedési központja, ahol 7 800 000 ember él. Magát San Fransisco városát 881 549 ember lakja.

Elképesztő állapotok uralkodnak, az egykor a világ legdrágább városaként emlegetett San Fransiscóban. Az utcákon hajléktalanok sátoroznak, hömpölyög a szemét és különféle bűnözői csoportok gyülekeznek rendszeresen.

A Golden Gate hídról is ismert város az utóbbi időben, soha nem látott romlásnak indult.

– A San Francisco-i öbölvidéken 782 000 12 éves vagy annál idősebb személy használt már tiltott kábítószert az elmúlt 5 évben. Ez az öbölvidék lakosságának 21,9 százalékát jelenti, ami magasabb, mint a Kalifornia állam (16,8 százalék) és az ország egészének (14,7 százalék) arányát tekintve.

Ha a világ egyik vezető országában, a liberális uralom alatt álló városok ilyen állapotban vannak, az elmúlt időszak aggasztó jelei után kérdés, hogy Budapest is ebbe az irányba tart-e?

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy Karácsony Gergely városvezetés címén ellehetetleníti a közlekedést, klímavészhelyzetet hirdet, leaszfaltozza a Clark Ádám teret, méhlegelőnek nevezi át a kaszálatlan gaztengert, és mindenféle politikai pozíciókat hajszol.

A főpolgármesternek azonban nemcsak a fent említett intézkedései indokolatlanok, hanem láthatóan ígéreteinek betartásával is bőven akad problémája.

Az aluljárókban és a tereken uralkodó állapotok alapján úgy tűnik, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros és a baloldali vezetésű kerületek is elengedték a közbiztonság és a köztisztaság ügyét.

Budapest bizonyos részei a liberális városvezetésnek köszönhetően már mutatják azokat a jeleket, amelyek Magyarországra is elhozhatják a fenti videók hangulatát.

Példának okáért az Újbuda-központnál lévő bevásárlóközpont és piac környékét is elárasztották a hajléktalanok és a kéregetők. A Móricz Zsigmond téri villamosmegállókban pedig rendszeresen látni ott alvó embert.

A népszerű Bikás parkban sem ülnek már le szívesen a padokra az ott élők.

A Bartók Béla út nyomvonalát ellepték a hajléktalanok, a BAH-csomópontnál lévő zöldfelületen pedig gyakran látni fűben heverésző fedél nélkülieket, akik a nappali ellátó intézmények szolgáltatása helyett inkább a közparkokat választják.

Hasonló a helyzet az I. kerületi Vérmező és a Déli pályaudvar környékén, valamint a Széll Kálmán tér közlekedési csomópontjánál és a Széna téren lévő bevásárlóközpont közelében is. De a Duna másik partján fekvő városrész lepusztultságát sem hagyhatjuk szó nélkül.

Az Örs vezér tere a főváros és egyben Zugló egyik legforgalmasabb közlekedési és kereskedelmi csomópontja, ahol naponta tízezrek közlekednek. A tér lepusztult, szemetes és elhanyagolt benyomást kelt.

Az aluljáróban és környékén illegális utcai árusok, hajléktalanok és kábítószeresek vertek tanyát, valamint újabban kéregető bandák is megjelentek.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még