logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Maszkot kell hordani Brüsszelben az utcán is, az oltatlan illegális bevándorlók miatt

Belgiumban, ha nem is rohamosan, de romlanak a járványügyi mutatók. Az Európai Járványügyi és Betegségmegelőző Központ adatai szerint a koronavírus-fertőzöttség miatt az ország a múlt héten ismét teljes egészében a vörös zónába került, sőt a főváros sötétvörösbe. Szeptember elsejétől ugyanakkor enyhítések léptek életbe.

Megszűnt például az úgynevezett privát buborék, ez azt jelenti, hogy lehet mindenkinek odahaza vendégeket fogadni, bármennyit, lehet privát összejöveteleket is rendezni, és ezeken most már nem tilos a táncolás. A szórakozóhelyek és az éjszakai bárok azonban még nem nyitottak ki, talán október elsejétől nyithatnak.

Van, ami szigorodott, aki koronavírus-fertőzöttel találkozik, mindenképpen teszteltetnie kell magát, és azoknak is, akik vörös jelzésű országból térnek haza. Eltérő a helyzet az egyes tartományokban.

Brüsszelben nagyon alacsony az átoltottság, ezért az utcán is maszkot kell hordani például. Sokaknak, főleg a bevándorlók közül, nincs tartózkodási engedélyük a fővárosban, és azért nem mennek el oltásra, hogy nehogy erre fény derüljön.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

 

Ajánljuk még