×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Koszovói bandatagok csaptak össze Triesztben, lövések is eldördültek

 

Nyolcan megsebesültek, amikor tömegverekedés és lövöldözés tört ki szombaton Triesztben. Olasz hírforrások szerint két koszovói banda tagjai egy munkalehetőség miatt vitába keveredtek, nyolcan megsérültek a verekedésben, amely során lövések is eldördültek. Az olasz rendőrség eddig három embert letartóztatott, két menekülő koszovóit a közeli autópálya fizetőkapujánál.

A Trieszt belvárosában kitört verekedés, majd lövöldözés után az olasz rendőrök két, a helyszínről elmenekült személyt letartóztattak a liserti autópálya-felhajtónál, harmadik társukat pedig a belvárosban fogták el.

A rendőrség folytatja a nyomozást, nagyban támaszkodva a szemtanúkra, akik már eddig is sok hasznos információval segítették a nyomozók munkáját – számolt be az olasz TG24 híradó hírportálja szombaton kora este.

„Az akció egyértelműen egy rivális banda ellen irányult, de fennállt a veszélye, hogy más, az ügyhöz egyáltalán nem kötődő személyek is belekeveredhetnek a verekedésbe”

– mondta Antonio De Nicolo, az északkelet-olaszországi város főügyésze a RAI közszolgálati televíziónak.

A rendőrség szerint először csak összeverekedett két koszovói csoport, úgy tudni, a 15 férfi valamilyen munka elvégzése miatt veszett össze.

Amikor a rendőrség a helyszínre ért, ketten menekülni kezdtek, ekkor dördültek el a lövések. A rendőrség lezárta a területet és az olasz pénzügyőrséget is riasztották.