×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Tanítványait szerette volna radikalizálni egy szélsőbaloldali tanár

 

Egy antifasiszta érzelmű pedagógus szélsőbaloldali tartalmakkal próbálta radikalizálni a tanítványait, politikai nézeteikről pedig feljegyzéseket készített. A tanár nem titkoltan forradalmárt akart nevelni diákjaiból, akiket el akart távolítani a jobboldali értékektől.

180 napom van arra, hogy forradalmárrá változtassam őket” – többek között ilyen és ehhez hasonló szélsőséges kijelentésekkel szerette volna radikalizálni a diákjait Gabriel Gipe, derült ki abból a felvételből, amelyet a leleplező anyagokra specializálódott portál, a Project Veritas közölt a minap – írták a V4NA hírportál cikkében.

A férfi, aki a kaliforniai tankerületben, az Inderkum gimnáziumban tanít, azt is elárulta, hogy szándékában áll a diákok marxista tanok szerinti radikalizálása, és pluszpontokat akar adni a szélsőbaloldali tüntetésekre és „közösségi rendezvényekre” járó diákoknak – olvasható az oldalon.

Minden héten közzéteszek egy naptárat, amiben szerepelnek tiltakozások, közösségi rendezvények, ételosztások. Amikor elmennek egy ilyen eseményre, fotókat készítenek és beszámolót írnak belőle, amiért pedig pluszpontokat kapnak tőlem” –  mondta a tanár.

Emellett elárulta, hogy rendszeresen jegyzetet készít a diákok politikai állásáról, és figyeli ahogy az osztály balra tolódik. „Ideológiai vetélkedőn vesznek részt, én pedig az eredményeiket az osztály falán közzéteszem. Minden évben egyre távolabb kerülnek a jobboldaltól. Az extrém idők szélsőséges ideológiákat kívánnak, szerintem oka van annak, hogy a Z generáció képviselői balra tolódnak” – tette hozzá a tanár.

Gipe elmesélte, hogy egy diákja egyszer azt írta egy értékelésben, hogy kényelmetlenül érzi magát az osztályterem falán lógó antifa zászló miatt. „Van egy antifa zászló az osztálytermem falán, az egyik diák pedig elkezdett panaszkodni amiatt, hogy kényelmetlenül érzi magát a lobogó láttán. Nos ez a zászló célja, hogy a fasiszták kellemetlenül érezzék magukat. Nem igazán tudom, hogy mit mondjak. Talán a tanulónak nem kellene azonosulnia azokkal az értékekkel, amelyek ellentmondásosak az antifasizmussal” – mondta Gipe. Ezek után pedig kiemelte, hogy az amerikai kormány erőszakos megdöntése a szükséges megoldás a társadalom problémáira.

Gipe a videóban továbbá elmondta, hogy nem ő az egyetlen tanár, aki ilyen szélsőséges ideológiákat tanít a gyerekeknek. „Három másik tanár tanítja még az osztályomat, akikkel közösen végeztem el egy ilyen programot. Nagyszerű emberek, és határozottan egy oldalon állunk” – mondta. Gipe tantermében megtalálható volt egy kép Mao Ce-tungról is, emellett a férfi Sztálint, Fidel Castrót és Kim Dzsongunt ábrázoló bélyegzőket használt.

Ezeket a tartalmakat azóta eltávolították a tantermekből, a férfit felfüggesztették, és az elbocsátását tervezik.

A Natomasi iskolakörzet állásfoglalásában úgy fogalmazott, hogy a szemlélet, amely szerint a tanár oktatja a gyerekeket aláásta a nyilvánosság bizalmát a tanárokkal szemben. A tankerület ezért a férfit fizetés nélküli szabadságra küldte, és további jogi lépéseket fog tenni az ügyben.

A címlapfotón: Gabriel Gipe (Fotó: Twitter)