Jutalom vagy büntetés: ki illatosít svéd húsgolyókkal?

 

Ha mindig is arra vágyott, hogy a lakásában IKEA étterem illat legyen, akkor a svéd lakberendezési vállalat új termékét önnek találták ki.

A gyertya az egyik legelterjedtebb illatosító, mellyel könnyen és gyorsan finom illatot varázsolhatunk magunk köré, az utóbbi időben azonban egyre vadabb és meghökkentőbb ötletekkel állnak elő a cégek.

Sokan nemcsak azért járnak az IKEA áruházaiba, hogy berendezzék az otthonukat, hanem mert csábító a bútoráruház éttermében kapható svéd húsgolyó is. A cég az Egyesült Államokban a családi kedvezmények tízéves évfordulóját megünnepelve most egy Huvudroll névre hallgató svéd húsgombóc illatú gyertyát gyártott, limitált kiadásban – olvasható a People oldalán.


Egyelőre 1925 darab készült és az évfordulóval kapcsolatos, augusztus 6. és 22. között zajló sorsolásos játékon egyet-egyet lehet nyerni a „Bolt egy dobozban” készlet részét képező gyertyából.

A készletnek az a lényege egyébként, hogy egy kompakt dobozba próbálják sűríteni az áruházi látogatás élményét.

Egyébként nem az IKEA az első nagy cég, amely különleges illatú gyertyával próbálkozik. Februárban a McDonald's gyorsétteremlánc dobott a piacra egy olyan illatgyertyakészletet, amelynek mindegyike a hamburger egy-egy alapanyagának illatát idézte fel.

A különleges szettben marhahús, zsömle, ketchup, hagyma, sajt és uborka illatú gyertya is helyet kapott.