Lukasenka a migránsok átengedésével torolja meg az EU-szankciókat

 

Fehéroroszország köztársasági elnöke, Aljakszandr Lukasenka több ezer menekültet enged át különféle harci övezetekből nyugatra, így válaszolva az Európai Unió által Fehéroroszország ellen hozott szankciókra. Július óta több ezer illegális bevándorlót juttattak így Európába.

 


Az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség drónfelvételein jól látható, ahogy fehérorosz határőrök illegális bevándorlókat kísérnek a Litván határhoz. Ezt követően az ellenőrzőpont előtt néhány méterrel megállnak, és onnan figyelik a történéseket – olvasható a Heute osztrák hírportálon.

Állítólag július óta csaknem 4000 menekültet szállítottak be Irakból az Európai Unió területére.

A hirado.hu oldalán hétfőn jelent meg egy cikk, amely Magyarország déli határánál lévő bevándorlási problémákat taglalja.

Bakondi György szerint ha Magyarország beengedné az illegális bevándorlókat, akkor nem lenne értelme a határvédelemnek, és megismétlődhetnének a 2015-ös röszkei események. A kormány következetesen kiáll a magyar emberek érdekeiért, ezért több migrációval kapcsolatos kérdés is szerepel a legújabb nemzeti konzultációban.