Ismét egy jéghegy lett a Titanic veszte – Több sérültet kórházba szállítottak

 

Három látogatót azonnal kórházba kellett szállítani az amerikai Tennessee államban lévő Titanic Múzeumból, miután egy az intézményben felállított installáció összedőlt.

 

Többen megsérültek a világ legnagyobb Titanic Múzeumában, miután leomlott az egyik jégfalat mintázó építmény. A balesetet követően az intézményt határozatlan időre bezárták – olvasható a New York Post oldalán.


„Mondanom sem kell, hogy soha nem számítottunk volna egy ilyen incidensre, mivel a vendégeink és a személyzet tagjainak biztonsága mindig az első helyen áll” – közölte a múzeum szóvivője.

A múzeum több mint négyszáz műtárgyat őriz a híres Titanic hajóról, amely korának legnagyobb utasszállító óceánjárója volt, és 1912-ben indult útjára Liverpoolból az Egyesült Államok felé. Az elsüllyeszthetetlennek tartott hajó már a legelső útján elsüllyedt, miután jéghegynek ütközött.

A látogatók múzeumi túrájuk során megérinthetnek egy igazi jéghegyet – áll a múzeum prospektusában –, miközben azt is megnézhetik, milyen volt anno az élet a Titanicon.

A címlapfotó illusztráció.