×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Szijjártó: nem szabad külső nyomásgyakorlással „belenyúlni” a tunéziai folyamatokba

 

Nem szabad most külső nyomásgyakorlással „belenyúlni” a tunéziai folyamatokba, mert minden külső nyomásgyakorlás a helyzet destabilizálását okozhatja – írta szombaton közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter felidézte: az elmúlt napokban sok hír szólt arról, hogy Tunéziában az elnök felfüggesztette a parlamentet és leváltotta a miniszterelnököt.

Nekünk, európaiaknak fontosak az észak-afrikai fejlemények, hiszen nem akarjuk, hogy újabb ország váljon az Európa felé irányuló, a szubszaharai térségből induló migrációs hullámok átjáróházává” – hangsúlyozta a miniszter.

Hozzátette: Abdalláh bin Zajid Ál Nahajannal, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével szombat este arról beszélt telefonon, hogy nem szabad most külső nyomásgyakorlással „belenyúlni” a tunéziai folyamatokba, mert minden külső nyomásgyakorlás a helyzet destabilizálását okozhatja.

Nekünk itt, Európában az az érdekünk, hogy ne induljanak meg újabb migrációs hullámok a Földközi-tengeren keresztül” – szögezte le Szijjártó Péter.

Címlapfotó: Facebook